Odabrati zavjese

Svi mi prilikom uređenja svoga doma često puta preskačemo faze uređenja. Neki pojedinci čak kupuju zavjese i dekore a da prije toga nisu postavili podne obloge i odabrali boju zida.

Valja naglasiti da je to općenito krivi pristup i da treba sve faze pažljivo planirati i realizirati, da bi na kraju naš dom mogao dobiti željeni ton sukladno našem stilu života.

U tim fazama završnog uređenja naročito treba voditi računa o materijalima i bojama koje će naš dom definirati na duže vremensko razdoblje a odnosi se na uređenja poda, stubišta, stolarije, keramike, kuhinjskih elemenata i sl. Odabir boja, bilo da su to tople ili hladne nijanse, u kasnijoj fazi definirat će daljnji tijek odabira namještaja, rasvjete pa i onog, na kraju, a po meni vrlo bitnog detalja u našem domu, a to su zavjese i dekori sa svojim pripadajućim karnišama ili mehanizmima za pomicanje.

Ne zanemarujte važnost zavjesa u interijeru. One ga mogu učiniti posebnim i prepoznatljivim, dati završni sjaj čitavom uređenju. No pogrešnim odabirom nažalost mogu i pokvariti sve dotada pomno odabrano.

Dakle, što se tiče zavjesa i dekora za njih se odlučujemo na samome kraju uređenja svoga doma, kada su u prostoru namještaj, tepisi i rasvjeta. Znalačkim pristupom odabira materijala ili uz pomoć stručnjaka za zavjese, dekore i karniše, tek tada možemo povezati boje i stilove i sažeti ih u jednu cjelinu. Krajnji cilj nam je zajednički - pretvoriti prostor u dom u kojem bi se svi osjećali ugodno.